Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV a Vilafranca manifesta que no entrarà en cap coalició de govern

A través d’un comunicat que ha fet arribar a la nostra redacció, Iniciativa per Catalunya Verds fa una valoració de les passades eleccions i apunta també accions de futur, resultats de l’assemblea que es va fer ahir dijous amb militants del partit. Deixen clar que no volen entrar en cap coalició de govern a l’Ajuntament vilafranquí.

Un dels punts més destacats seria la decisió de no entrar a formar part de cap coalició de govern; i per tant apunten que treballaran constructivament des d’una oposició participativa i oberta a arribar a acords en aquells punts en que puguin coincidir amb altres forces, creant estabilitat a l’Ajuntament. El candidat a l’alcaldia per Iniciativa, Bernat Villaroya comentava que ells votaran el seu projecte en el ple del proper 16 de juny, però que tindran una mà estesa a qui ha estat la llista més votada, el PSC.

 

En el comunicat, Iniciativa felicita Marcel Esteve per haver guanyat les eleccions encapçalant la llista més votada, la del PSC; però consideren que per qualitat democràtica cal ser respectuosos amb la voluntat expressada per la ciutadania que demana a tots els grups un diàleg permanent i un major debat al llarg de tot el mandat.

Fan una crida a la resta de grups a mantenir un diàleg constant al llarg dels propers 4 anys per tal de pensar de forma prioritària en Vilafranca i en els seus veïns i veïnes.

 

 

Des de ICV consideren que és important que no hi hagi majories absolutes, ja que és una situació que obliga a tenir més responsabilitat per part de totes les forces presents al consistori.  

Finalment encoratgen a la població a participar activament en la vida política de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: