Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum inicia el cicle Les Dionísies amb un maridatge de productes vinícoles i florals

Avui, diada de Corpus, el Vinseum proposa participar a Els Satiricons, una degustació de cuina en miniatura inspirada en el maridatge de vins, aliments i flors.

Aquesta proposta ha estat un encàrrec del Vinseum al col·lectiu Penedès Fogons, que ha comptat amb la col·laboració del sumelier Enric Soler i de Jacques Barult, productor de flors comestibles.

Com els protagonistes de El Satiricó de Petroni, els assistents gaudiran d’una autèntica simfonia dels sentits. Un dels restauradors participants, Lluís Fàbregas, valora l’experiència com a molt positiva.

 

Els cuiners de Penedès Fogons han creat originals tapetes com la de caneló de salmó i plàtan amb flor de xirivia o els cargols a la flor de pi i de postres, tapeta de maduixa, gingebre, pinya rostida amb flor de caputxina i infusió de poma verda.

Els Satiricons tindran lloc a partir de les 8 d’ aquest vespre, al pati gòtic del Vimseum.Els assistents hauran d’adquirir un tiquet per degustar les tapetes, acompanyades del seu vi corresponent.

 

 

D’altra banda, el cicle les Dionísies, el nou festival primaveral delVinseum, continua dissabte amb Els sons dels vins. En aquesta segona cita, el pati gòtic del Vinseum serà el marc d’un encontre entre la música avançada i les sensacions d’uns grans vins insulars.

La directora del Vinseum, Montse Iniesta, ha explicat al magazín La Plaça aquest peculiar maridatge: A mans del dj Playtex i de les projeccions del Ramon Tort s’està preparant una vetllada que permeti gaudir de la creativitat i mirar el món contemporani amb una copa de bon vi a les mans. Aquesta segona sessió de les Dionísies tindrà lloc dissabte, a dos quarts de 10 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: