Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte es constitueix el vuitè consistori de la democràcia a Vilafranca

La sessió pública de constitució del nou consistori municipal, sorgit de les Eleccions municipals del dia 27 de maig passat, tindrà lloc a les 12 del migdia al Saló de Sessions de la Casa de la Vila.

Formaran part del nou consistori municipal de Vilafranca els vint-i-un regidors i regidores electes següents: 8 pel Partit dels Socialistes de Catalunya-Progrés Municipal: Marcel Esteve, Francisco Romero, Teresa Terrades, César Martín, Lourdes Sánchez, Joan Pareta, Maria Batet i Josep Colomé; 8 per Convergència i Unió: Pere Regull, Aureli Ruiz, Ramona Suriol, M. Josep Tuyà, Fernando García, Dolors Rius, Josep M. Figueras i Emília Torres. Els 2 regidors de la Candidatura d’Unitat Popular, Xavier Navarro i Otger Amatller; Josep Ramon que repetirà com a regidor pel PP; Josep Quelart per Esquerra Republicana de Catalunya–Acord Municipal i finalment, Bernat Villarroya per Iniciativa per Catalunya-Verds.

L’acte formal de constitució del nou ajuntament comença amb la constitució de la mesa d’edat i l’examen de les credencials aportades per tots els regidors electes. A continuació, un a un manifestaran el seu acatament a la Constitució, ocuparan els seus escons i es declararà constituïda la Corporació.

Tot seguit, un a un dipositaran el seu vot i després de l’escrutini, es proclamarà alcalde el regidor que surti elegit que també jurarà o prometrà el càrrec. Tot seguit, el nou alcalde rebrà la vara de comandament, prendrà possessió de l’escó i tant ell, com els representants de les 6 llistes, faran ús de la paraula.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: