Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tallers infantils i la intervenció de l’Arsenal centra la celebració del 18 de maig al Vinseum

Per setè any consecutiu, Vinseum se suma al Dia Internacional dels Museus, una diada que convoca la UNESCO i que el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya aprofita per reflexionar i fer una presa de consciència.

Enguany el lema és “Els museus i el patrimoni universal” que el Vinseum tradueix en un directe “De qui és?”, tot convidant a plantejar-nos de qui és el patrimoni que conserven els museus, qui té dret a interpretar-lo, a posseir-lo, així com la necessitat d’assumir-ne col·lectivament la responsabilitat.

A partir d’ aquest divendres, 18 de maig, aquesta reflexió es plasmarà a la façana del Vinseum a través de la tradicional intervenció artística dels alumnes de l’escola d’art Arsenal.

Els joves artistes han basat el seu treball en una selecció de 6 petites peces del Vinseum, com una àmfora púnica o un porró de l’Edat Moderna, que volen simbolitzar el patrimoni universal.

Una altre proposta que fa el Vinseum amb motiu del Dia Internacional dels Museus és un taller adreçat al públic familiar, amb la il·lustradora Mariona Cabassa.

 

Segons la directora del Vinseum, Montse Iniesta, Amb el lema “Tu pots fer museu” volen fer arribar el missatge que “la feina del Vinseum no té sentit, si no hi ha una implicació dels ciutadans”.

Així, els infants i els seus familiars que participin als tallers ajudaran a crear uns personatges que a partir d’ara acompanyaran la programació infantil i juvenil del Vinseum, a partir de peces que formen part de la col.lecció del vi.  Montse Iniesta ha explicat que els dibuixos dels tallers inspiraran Cabassa que ha rebut l’encàrrec de crear aquests personatges.

 

Els tallers amb la il·lustradora Mariona Cabassa es fan en dues sessions: aquest dissabte per a infants de 6 a 8 anys i el vinent per a infants de 9 a 12 anys. Per fer reserva de plaça cal trucar al Vinseum, al telèfon 93 890 0582.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: