Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria denuncia l’equip de govern de Vilafranca per retirar-los pancartes

Els representants de la Vegeuria Penedès van oferir ahir una valoració de la recentment acabada comtessa electoral. Els membres de la Plataforma per la vegueria pròpia van començar denunciant l’actuació que es va produir al final de la campanya i en que membres de l’empresa Urbaser van retirar alguns dels cartells que demanaven el suport a la vegueria i que estaven penjats en espais de formacions polítiques que donaven el seu recolzament a la Vegueria.

Sergi Marín, en nom de la Plataforma, explicava que denunciaven l’actuació, segons ells ordenada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca, de retirar les seves pancartes. Una actuació que Marín remarcava que era arbitrària, ja que les pancartes de la vegueria havien estat col·locades per els mateixos partits que els donaven suport i que per tant no hi havia cap motiu per la seva retirada.

 

De fet, Marín es referia clarament al PSC, que és la única formació que no els donava aquest suport. LA Plataforma va explicar també que van presentar la queixa a la Junta electoral de zona, però que aquesta no la va considerar ja que la Plataforma no era una candidatura política. Per tant la denúncia s’ha derivat al jutjat de guàrdia.

 

D’altra banda, tot valorant els resultats de diumenge en funció de les candidatures que donaven o no suport a la Vegueria. Fèlix Simón, en nom de la Plataforma, comentava que els resultats havien estat favorables a les forces favorables a la Vegueria, i que un exemple en podien ser els quatre Consells Comarcals que marquen el territori de la Vegueria.

 

Simón explicava també que a Vilafranca els resultats, tenint en compte el referent del suport a la Vegueria, la diferència entre els qui en donaven o no encara ha estat més gran a favor de les formacions pro vegueria.

La Plataforma ha acabat la seva valoració demanant, en la constitució dels propers ajuntaments, que es doni recolzament als alcaldes que defensin la Vegueria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: