Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum celebra la primavera amb un nou cicle dedicat als sentits, les Dionísies

Rememorant l’esperit de les festes Dionísies que se celebraven a l’antiga Grècia en honor al déu del vi, Dionís, el Vinseum crea un festival primaveral.

Les Dionísies vol explorar les il·limitades fronteres de les cultures del vi, per gaudir de la creativitat i mirar el món contemporani amb una copa de vi a les mans. Aquesta primera edició consta de 3 actes que se centraran en la oïda, el gust i la resta de sentits.

Dionísies començarà el 7 de juny, Dijous de Corpus, amb una activitat enogastronòmica que han batejat com Els Satiricons, a càrrec dels restauradors de Penedès Fogons.

Jordi Carbó, xef del restaurant Cal Saldoni, explica que presentaran tapes acompanyades de vi i una flor comestible.

 

El 9 de juny, amb el nom de Els sons dels vins, el cicle proposa un maridatge entre la música electrònica i el vi, a càrrec de Ramon Tort i el dj Playtex. Aquesta activitat es farà al pati del Museu, a dos quarts de 10 de la nit.

I per tancar aquesta primera edició, el 16 de juny la coreògrafa Maria Rovira i la seva companyia Art Trànsit presentaran l’espectacle Les Bacants, que crearan i assajaran aquí.

La companyia al ple ha estat present a la roda de premsa i ha aprofitat la visita a Vilafranca per inspirar-se. Segons Rovira, els han agradat molt les escales de la Basílica de Santa Maria.

Els tres actes del nou cicle Les Dionísies, que se celebraran a l’aire lliure, són oberts a tothom i des del Vinseum fan una crida a la participació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: