Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

150 llibres editats i 200 visites arreu del Penedès avalen els 30 anys de l’IEP

El 15 de maig de l’any 1977, al castell de Sant Martí Sarroca, més d’un centenar d’estudiosos de les tres comarques del Penedès històric es van aplegar per a constituir una entitat dedicada a promoure els estudis i el coneixement dels diversos aspectes que configuren la identitat del Penedès, l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Trenta anys després, algunes de les persones que en aquell moment eren al capdavant del projecte ja no hi són, però l’empenta i els objectius d’aquell primer moment continuen mantenint tota la seva vitalitat i vigència.

Trenta anys després, l’Institut d’Estudis Penedesencs ha publicat més de 150 llibres d’estudi, la seva “Miscel·lània Penedesenca” ocupa més de deu mil pàgines, ha realitzat més de 125 visites arreu del Penedès, més de 70 sortides a peu pel Penedès, les diverses revistes que ha promocionat l’entitat constitueixen prop d’un centenar de números, ha presentat més de mitja dotzena d’exposicions itinerants i continua organitzant activitats.

Tota aquesta labor –reconeguda amb diverses distincions, la darrera el passat mes d’abril amb el premi recercat de l’Institut Ramon Muntaner- no hauria estat possible sense la participació dels socis. Per això, l’IEP vol aprofitar l’avinentesa d’aquests trenta anys per donar les gràcies a tothom, des del compromís fundacional de treball per la cultura, l’estudi i el coneixement de la nostra terra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: