Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca TV i el Consell Comarcal preparen un programa sobre la immigració a l’Alt Penedès

El Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i Vilafranca TV preparen un programa titulat “Tots som immigrants”. El programa dóna a conèixer la història d’una sèrie de persones que viuen a la comarca de l’Alt Penedès i que, en algun moment de les seves vides, s’han vist empeses a emigrar, amb totes les vicissituds que això comporta.

<p align="left">En la selecció dels protagonistes, el Pla de Ciutadania i Immigració tractar&agrave; de cobrir un ampli ventall de casuístiques diferents: emigrants estrangers del Marroc, Llatinoam&egrave;rica, la Xina i la Unió Europea; persones de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s que van emigrar durant la postguerra i que m&eacute;s tard van tornar a la comarca, i persones que han establert la seva resid&egrave;ncia a l&rsquo;Alt Pened&egrave;s provinents d&rsquo;altres llocs d&rsquo;Espanya o de Catalunya.

<p align="left">El programa constar&agrave; de 8 capítols, de 15 minuts de durada, durant els quals les hist&ograve;ries d&rsquo;aquests personatges reals s&rsquo;aniran entrecreuant. Totes les persones que col&middot;laboren explicant les seves vides i viv&egrave;ncies al programa ho fan de manera volunt&agrave;ria i les seves experi&egrave;ncies serviran per posar de manifest que tots estem exposats, al llarg de les nostres vides, a veure&rsquo;ns obligats a emigrar per motius molt diferents. El programa tamb&eacute; vol mostrar que, independentment de la nacionalitat i la cultura de cadascú, les realitats i les circumst&agrave;ncies que ens superen ens porten a viure i a sentir de manera similar.

&nbsp;

<p align="left">El guió del programa &ldquo;Tots som immigrants&rdquo; s&rsquo;elaborar&agrave; conjuntament entre Vilafranca TV i la coordinadora del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal. La producció del programa es far&agrave; entre juny i juliol,i la seva emissió per Vilafranca TV es far&agrave; durant els mesos de novembre i desembre de 2007 i, m&eacute;s tard, s&rsquo;oferir&agrave; a altres televisions locals de Catalunya.

<p align="left">Per fer aquest programa, el Consell Comarcal de l&rsquo;Alt Pened&egrave;s ha rebut una subvenció del Ministeri de Treball i Afers Socials dins la línia de subvencions al Desenvolupament de programes innovadors en favor de la integració dels immigrants. I Vilafranca TV contribuir&agrave; a les despeses de producció del programa amb recursos propis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: