Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Societat Municipal d’Habitatge respon a les declaracions del PP sobre possibles irregularitats

A través d’un comunicat s’ha volgut respondre a les declaracions del representant del PP que va apnutar possibles irregularitats en la contractació d’un arquitecte per tirar endavant la promoció Girada II.

 

Arran de les declaracions fetes per un dels membres del consell d’administració de la Societat Municipal d’Habitatge de Vilafranca, el representant del PP José Mª Arroyo, sobre una possible irregularitat en la contractació de serveis professionals corresponents a una de les promocions d’habitatge protegit i assequible que portarà a terme la Societat a través de la UTE “Girada II” amb la col·laboració de la cooperativa d’habitatges “Llar Unió Catalònia”, des de la Societat Municipal s’ha fet públic un comunicat per aclarir -les.

La Unió Temporal d’Empreses (UTE la Girada II), formada per la Societat Municipal d’Habitatge i la cooperativa Llar Unió Catalònia, es va constituir com una UTE fonamentalment de gestió, però formalment la promotora dels habitatges protegits és, únicament i exclusivament, la Societat Municipal d’Habitatge, atès que aquesta societat és la propietària plena dels terrenys. Això significa que totes aquelles actuacions que es deriven d’una promoció d’habitatges (assegurances, préstecs, obres i qualificació i venda dels habitatges) han d’anar formalment i únicament a nom de la Societat. Així doncs, la UTE creada actua de fet com un “product manager”, fent-se càrrec de totes les tramitacions habituals en una obra, a la vegada que gestiona el fons monetari aportat en el moment de la constitució de la UTE.

 

Hi haurà una comptabilitat específica de totes les despeses de la promoció (amb inclusió dels honoraris d’arquitectes i aparelladors) i dels ingressos, i els possibles guanys revertiran a favor de la Societat Municipal i de la cooperativa, tot això de conformitat amb els percentatges i termes acordats en el seu moment per unanimitat pel consell d’administració.

Lamentem les declaracions del senyor Arroyo, representant del Partit Popular, quan en la sessió del consell d’administració de la Societat Municipal d’Habitatge del passat 5 de març, es va acordar que s’aportarien els oportuns aclariments i que quedava posposat l’acord per la propera reunió del consell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: