Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els municipis de l’Alt Foix demanen un Centre d’Assistència Primària per el seu territori

Aquesta tarda els alcaldes i caps de llista del PSC de quatre dels cinc municipis que formen l’Alt Foix, han fet una roda de premsa a la seu del partit a Vilafranca per explicar la proposta que fan de tenir un Centre d’Assistència Primària, CAP, al seu territori. La intenció seria ubicar-lo a Sant Martí.

Acompanyats del diputat penedesencs Roberto Labandera, els alcaldes de Torrelles de Foix, Antonio Villanueva; i Vilobí, Joan Esteve; i els candidats a Sant Martí, Pere Tort; i Font Rubí, Pere Cantons; han explicat aquesta demanda. No hi ha pogut ser present el candidat del PSC a Pontons.

La intenció és, a l’igual que ja s’ha en qüestions d’ensenyament amb l’Institut de Sant Martí Sarroca, instal·lar un centre d’atenció primària també a Sant Martí que serviria per descentralitzar l’atenció sanitària en aquesta part de la comarca. El candidat del PSC a Sant Martí, Pere Tort, comentava que la seva voluntat és cedir un terreny per acollir aquest equipament.

 

Els quatre polítics socialistes han coincidint en la importància de poder tirar endavant aquesta iniciativa i acostar un servei tant important com el de la sanitat als ciutadans. Així mateix, els representants d’aquests quatre municipis han remarcat que per tal que aquesta mesura sigui realment útil per els ciutadans, s’ha de millorar el transport públic a la comarca, per facilitar entre altres qüestions que els veïns de Vilobí i Font-rubí, per exemple, no hagin de passar per Vilafranca per poder anar a Sant Martí. Una qüestió que com explicava Pere Tort ara és més senzilla de solventar ja que s’han fet millores a la xarxa viària.

 

Sobre aquesta qüestió de la instal·lació d’un CAP a Sant Martí, el diputat Roberto Labandera ha comentat que ja s’han fet contactes amb el departament de Sanitat, que en primera instància no ha plantejat problemes per estudiar la demanda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: