Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El procés penal contra l’ex gerent del Celler Cooperatiu està admès a tràmit

El procés penal contra l’ex gerent del Celler Cooperatiu Xavier Reinaldos està admès a tràmit als jutjats de Vilafranca. Reinaldos va ser citat a declarar a Vilafranca la setmana passada.

L’ex gerent del Celler Cooperatiu de Vilafranca Francesc Xavier Reinaldos té una querella presentada pel propi Celler Cooperatiu per presumpte delicte continuat de falsejament de comtes anuals, un presumpte delicte de falsedat documental, un altre d’administració fraudulenta i apropiació indeguda i, finalment, un altre delicte d’estafa. Reinaldos va ser citat a declarar la setmana passada als jutjats de Vilafranca i el procés penal pel qual està i imputat ha estat admès a tràmit en aquests mateixos jutjats.

Al mes de maig farà un any que els socis proveïdors de raïm de la cooperativa de Vilafranca no van cobrar la paga corresponent a la verema del 2005 a causa de la manca de crèdit del Celler a les entitats bancàries. Això va fer que es descobrís un forat econòmic de grans dimensions que va acabar tenint com a resultat la pèrdua de tot el capital que havien posat els socis, un milió vuit cents mil euros, i la fallida del celler, que va acabar sent absorbit per COVIDES. D’altra banda, l’ex gerent del Celler Cooperatiu està implicat també en un altre procés civil que va engegar ell mateix per acomiadament improcedent del seu lloc de treball. El judici es va fer a Barcelona el 24 de gener i, ara, el procés està vist per sentència. Xavier Reinaldos és segon tinent d’alcalde i regidor de Medi Ambient i Mobilitat a l’ajuntament de Rubí. Reinaldos repeteix com alcaldable de Convergència i Unió de cara a les municipals del 27 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: