Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CIU demostra que l’equip de govern de Vilafranca ha augmentat els impostos de manera important

Els regidors de CIU critiquen les darreres manifestacions del grup municipal socialista que al fer balanç afirma que no han augmentat la pressió fiscal. Per els convergents, això és fals.

També recorden que l’acord de govern entre el PSC i ERC deia que defensarien, de forma general, un augment de les taxes no superior a l’IPC anual.

Els regidors de CIU han argumentat, en roda de premsa, que en els darrers 4 anys la pressió fiscal ha crescut de forma important. Agafant la liquidació dels impostos i taxes més habituals entre els exercicis del 2.002 i el 2.006, afirmen que tots els impostos han pujat per sobre del que seria un increment acceptable, que CIU situa en el 31%.

Aureli Ruíz denuncia un augment de la recaptació superior al 50% en els impostos bàsics, respecte fa quatre anys.

 

A banda de l’ exemple paradigmàtic de la brossa que ha pujat un 52’8%, també citen l’impost sobre els vehicles que als vilafranquins els costa el mateix que als barcelonins, quan no tenim el mateix nivell econòmic.

Pel que fa a les empreses, destaquen l’IAE amb un increment acumulat del 44’9% experimentat entre els anys 2.002 i 2.006, molt per sobre del que seria l’IPC, d’un 13’9%.

 

Un altre retret que fan els convergents és la creació de noves taxes, que també han contribuït a augmentar la pressió fiscal.

Tot i reconèixer que no afecten la majoria de vilafranquins en destaquen una que ha comportat una important recaptació a les arques municipals, la taxa per llicències urbanístiques.

Quant a la creació de bonificacions, CIU afirma que han beneficiat molt poca gent i que només “s’han fet de cara a la galeria”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: