Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’evolució econòmica de la comarca ha estat la més positiva de les comarques barcelonines

Aquest migdia s’ha fet a Vilafranca la presentació de l’estudi socioeconòmic de la comarca, que ha elaborat la cambra de comerç de Barcelona. L’estudi ofereix una anàlisi econòmica aprofundida de la comarca, amb l’objectiu de detectar-ne els dèficits i plantejar estratègies d’actuació que la facin més competitiva.

Del resultat de l’estudi se’n desprèn que l’Alt Penedès ha estat la comarca que ha tingut una evolució econòmica més positiva entre el 2002 i el 2005 a la demarcació de Barcelona. EL creixement mitjà ha estat del 3.6%, un punt per sobre del conjunt de Catalunya.

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, remarcava l’evolució positiva dels darrers anys, i que tenia també una visió positiva de cara als propers anys. Els reptes de futur, segons Valls, passarien per fer compatible el turisme enològic i el cultiu de la vinya, amb l’activitat industrial.

 

Una de les qüestions que crida més l’atenció és el fet que a la comarca el sector industrial representa prop del 37% del PIB, sent la segona comarca de la província amb un pes de la indústria en l’economia més elevat.

 

Els responsables de la Cambra consideren també que cal buscar un consens a l’hora de controlar el creixement de la comarca, i remarcaven també per exemple que el dinamisme del mercat de l’habitatge que s’ha donat en els darrers anys és fruit de l’etapa de més creixement de la població a la comarca.

En l’estudi socioeconòmic de la comarca hi ha també un estudi monogràfic sobre el sector del vi i del cava, de la Unió Europea 1986 al boicot 2005, que ha estat realitzat pel vilafranquí Raimon Soler, des del Departament d’Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: