Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector vitivinícola espanyol presenta el manifest per la defensa de la vinya i del vi

L&rsquo;avantprojecte de la Llei de Prevenció del Consumd&rsquo;Alcohol que prepara el Ministeri de <a href="http://www.msc.es/">Sanitat i Consum</a> compta de bon principi amb l&rsquo;oposició frontal del sector que reclama, entre d&rsquo;altres mesures, queel vi en quedi absent. Sanitat, per&ograve;, considera que el vi s&rsquo;ha de contemplar com a beguda alcoh&ograve;lica, ja quecont&eacute; m&eacute;s d&rsquo;1,2 graus d&rsquo;alcohol.

En aquest sentit, l&rsquo;avant-projecte preveuprohibir-ne la venda i el consum en llocs freq&uuml;entats permenors, com ara instal&middot;lacions esportives, i se&rsquo;n restringeix la publicitat iel patrocini.Per tot aix&ograve;, el sector vitinícola ha elaborat el manifest per la defensa de la vinya i del vi, signat per diverses organitzacions a Madrid la setmana passada. Est&agrave; previst que a Catalunya es faci un acte similar. Des de la Unió Vinícola del Pened&egrave;s, el seu director, Joan Gil, explicava que no estan en contra de l&rsquo;esperit de la llei, sinó en contra de que el vi es posi al mateix sac que la resta de l&rsquo;alcohol, sense tenir en compte la hist&ograve;ria i la cultura que envolta el producte.

El sector vitivinícola demana que es tingui en compte la naturalesa del producte en tots els sentits.

En aquesta negociació entorn a l&rsquo;avantprojecte conflueixen, per una banda el Ministeride Sanitat, que vol restringir el consum de vi igual com va fer amb el tabac ara fa un any, i la indecisió del Ministerid&rsquo;Agricultura, que recolza tamb&eacute; la reivindicació de les organitzacions agr&agrave;ries.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: