Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president Zapatero s’ha compromés a consensuar amb el sector vitivinícola la llei de l’alcohol

Ahir, en el ple de Senat, en resposta a una pregunta de CIU, Zapatero es va comprometre a que el polèmic avantprojecte de llei no surti sense l’acord del sector. El president també es va manifestar partidari de compatibilitzar els objectius de prevenció del consum d’alcohol a menors amb el respecte al sector del vi i la promoció moderada d’aquest producte.

El president del govern també va defensar el sector del vi i els valors d’aquest producte, així com els seus valors com aliment integrat a la dieta mediterrània que forma part de la cultura, història i paisatge del nostre país.

D’altra banda, dimarts la titular de Sanitat, Elena Salgado, havia mantingut una postura més inflexible. La ministra va afirmar que el vi no quedarà fora de l’àmbit de la futura llei i va convidar el sector a participar en la redacció del text. Per això, el sector a través de la Federació Espanyola del Vi i les organitzacions COAG, ASAJA, UPA i la Confederació de Cooperatives Agràries, ha decidit continuar les accions encetades amb l’objectiu d’aconseguir excloure el vi del polèmic avantprojecte de llei.

Al Penedès, el director d’UVIPE, Joan Gil, explica que no estan en contra de l’esperit de la llei, sinó en contra que el vi es posi al mateix sac que la resta de l’alcohol, sense tenir en compte la història i la cultura que envolta el producte.

 

En les propera reunió de la junta directiva d’UVIPE i en el ple de la DO Penedès, la patronal proposarà que es demani un acord del conjunt del sector de la vinya i el vi català en defensa d’un tractament diferencial del vi a la futura Llei de Begudes Alcohòliques. Aquest acord es traslladaria al conseller d’Agricultura perquè lideri, a Madrid, la defensa del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: