Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Albert Sánchez Piñol va explicar els secrets de la seva escriptura a la Torras i Bages

L&rsquo;escriptor venia a Vilafranca una setmana despr&eacute;s que a les tertúlies liter&agrave;ries es treball&eacute;s la seva novel&middot;la m&eacute;s coneguda, La pell freda. Albert Sánchez Pi&ntilde;ol va n&eacute;ixer a <a title="Barcelona" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Barcelona">Barcelona</a> l&rsquo;any <a title="1965" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/1965">1965</a>. És <a title="Antropologia" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Antropologia">antrop&ograve;leg</a> i <a title="Escriptor" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Escriptor">escriptor</a> i ha escrit obres tan conegudes com <a title="La pell freda" href="http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=La_pell_freda&action=edit">La pell freda</a>, publicada l&rsquo;any <a title="2002" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/2002">2002</a>, o <a title="Pandora al Congo" href="http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Pandora_al_Congo&action=edit">Pandora al Congo</a>, que va sortir al mercat l&rsquo;any <a title="2005" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/2005">2005</a>. Sánchez Pi&ntilde;ol va ser ahir a Vilafranca per parlar b&agrave;sicament de La pell freda, una obra que precisament va ser comentada la setmana passada a les tertúlies liter&agrave;ries de la Biblioteca.

La pell freda presenta una hist&ograve;ria protagonitzada per un individu que desembarca a la platja. L&rsquo;home se sent sorpr&egrave;s perqu&egrave; l’únic habitant de l’illa no surt a rebre’l. Per&ograve; aviat descobreix que apareixen cada nit molts visitants misteriosos i amena&ccedil;adors. Des d’aquest moment, la seva vida es converteix en una lluita fren&egrave;tica amb ell mateix i amb els altres, on es barregen els sentiments de rebuig i de desig, de crueltat i d’amor, de por i d’esperan&ccedil;a. Sánchez Pi&ntilde;ol no sap exactament com va sorgir la idea principal de la novel&middot;la i, poc abans de la confer&egrave;ncia, explicava que &eacute;s el fruit d&rsquo;un proc&eacute;s molt llarg.

La pell freda &eacute;s una apassionant novel&middot;la plena d’intriga i d’aventura que, alhora, fa viure als lectors els grans interrogants de la condició humana. Segons el seu autor, els homes i les dones b&agrave;sicament hem de tenir por de nosaltres mateixos.

La pell freda &eacute;s el llibre que va llen&ccedil;ar l&rsquo;antrop&ograve;leg a la fama: se n&rsquo;han fet 26 edicions en <a title="Català" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Català">catal&agrave;</a>, 8 en <a title="Castellà" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Castellà">castell&agrave;</a> i s&rsquo;han venut els drets de traducció a 24 pa&iuml;sos. A m&eacute;s, hi ha rumors d’una versió <a title="Cinema" href="http://ca.wikipedia.org/wiki/Cinema">cinematogr&agrave;fica</a>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: