Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les entitats de l’Espirall reclamen agilitat i tenir veu en les decisions que afecten el barri

A través d’una nota de premsa l’Associació de Veïns del barri de l’Espirall, la Unió de Botiguers i comerciants i la Unió Esportiva Espirall-les Clotes, denuncien que en aquests moments s’estan duent a terme actuacions i previsions que afectaran al barri, sense que l’Ajuntament tingui en compte els resultats del treball elaborat al llarg del 2005 i 2006 en el projecte “L’Espirall es mou”.

En aquest sentit diuen constatar que s’han iniciat diversos tràmits en relació a propostes per presentar a la llei de barris, la previsió d’aparcaments i millores en el camp de futbol; però que no s’acaben de tenir els projectes definitius. Aquestes associacions consideren també que l’actual situació s’agreujarà a causa de la substitució de cases que només tenen una planta baixa, per blocs d’habitatges amb el consegüent augment de densitat, i per tant un augment d’usuaris dels serveis i les instal·lacions.

La queixa d’aquestes associacions és fruit, segons la nota de premsa, de que l’ajuntament ha estat presentant projectes a través dels mitjans de comunicació que afecten fortament el barri sense que se’ls hagi demanat l’opinió.

La demana que es fa és que l’ajuntament faci immediatament els dos aparcaments previstos ja fa mesos al darrera de l’hospital i al costat del camp de futbol, que es consensui el que es vol presentar a la llei de barris de la Generalitat; també que s’accelerin els projectes d’adequació del camp de futbol i que es defineixi la capacitat final de l’aparcament soterrat que es vol fer al barri i la urbanització que s’ha de fer a sobre.

 

Les tres associacions manifesten també la seva voluntat de treballar pel barri conjuntament amb l’ajuntament i el seu convenciment de que es podran trobar les maneres d’agilitar aquestes previsions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: