Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest diumenge se serviran més de 4.000 racions a la Festa del Xató de Vilafranca

El Patronat Municipal de Comerç i Turisme de Vilafranca i el Gremi d’Hosteleria de l’Alt Penedès organitzen la ja tradicional Festa del Xató, una festa gastronòmica en la que hi participen també els gremis d’hosteleria de Sitges, Vilanova i el Baix Penedès.

La Festa del Xató de Vilafranca se celebra des de fa 10 anys, quan es va constituir la Ruta del Xató, i segons la presidenta del Gremi d’Hosteleria de la comarca ha permès que aquesta amanida es mengi al llarg de tot l’any. Dolors Pons

 

Com és costum a Vilafranca, es poden degustar els 4 xatós, el de Sitges, Vilanova, el Vendrell i Vilafranca, i a més tindran lloc demostracions d’elaboració dels tres xatós convidats i 2 tallers populars d’elaboració del xató de Vilafranca.

Els tallers de xató seran gratuïts i es faran en dues tandes de vint persones cadascuna, a les 11 i a ¼ d’una del migdia. Als participants se’ls proporcionaran els ingredients necessaris, així com el morter i la massa amb els quals seran obsequiats a la finalització del taller.

 

 

 

La Festa del Xató de Vilafranca comença a les 11 del matí i al migdia s’acostumen a esgotar les més de quatre mil racions que es posen a la venda. Per això, Vicki Clavé del Patronat de Turisme recorda que hi ha la possibilitat d’endur-se el xató a casa.

 

La Festa del Xató tindrà lloc a la rambla de Sant Francesc, des de les 11 del matí fins aproximadament les 2 de la tarda, i estarà amenitzada pel grup de música tradicional Els Cosins del Sac i comptarà també, amb un mercat d’artesania i pintura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: