Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Lluís Barrera és elegit cap de colla dels Xicots i Joan Carles López és el nou president

El jove Lluís Barrera va ser elegit divendres com a cap de colla dels Xicots de Vilafranca per a la temporada 2007, després que Xavi Catasús renunciés a seguir en el càrrec una tercera temporada. En l’assemblea celebrada a Cal Noi Noi, també va ser elegit president Joan Carles López, que agafava el relleu de Pep Quelart.

La junta de la colla de la camisa vermella per al 2007 està marcada per la seva renovació, ja que bona part dels nous dirigents dels Xicots s’estrenen en els respectius càrrecs. Així, com a sotscap de colla hi haurà Llum Delgado, que a més també es responsabilitzarà de la canalla. Manel Robles és el responsable de pinyes i folres, mentre que Amador Galilea completa l’equip tècnic.

Pel que fa a la vessant social de la junta, el sotspresident és Jaume Rovira, qui juntament amb Pilar Martínez farà les tasques de tresoreria. Raquel Esteve és la nova secretària dels vermells; Xavi Fàbregas segueix com a responsable de les actuacions; Enric Pagès, de les activitats socials; i Xisco Balaguer, del manteniment del local.

El nou cap de colla, Lluís Barrera, comentava precisament que la voluntat ha estat fer un equip de treball cohesionat.

 

Bona part dels esforços de la temporada vinent se centraran en la celebració dels actes del 25è aniversari de la colla. Una comissió especial ja fa un any que s’hi dedica; entre els actes que ja es poden avançat hi ha una conferència a càrrec de l’excap de colla dels Xiquets de Reus, Ernest Benach, actual president del Parlament de Catalunya, i també la reedició de la cercavila que va suposar la primera actuació dels Xicots l’11 de setembre de 1982.

Pel que fa als objectius castellers per al 2007, el flamant cap de colla Lluís Barrera va posar com a prioritat la recuperació dels castells ja assolits, especialment la torre de vuit amb folre, que enguany només han pogut carregar, així com recuperar la confiança amb el quatre de vuit i el tres de vuit. Barrera apuntava que la seva intenció és treballar per aconseguir un pom de dalt nou que permeti fer nous castells.

 

Si aquests primers objectius es compleixen, en el segon tram de temporada es podria pensar en castells nous, com els ja intentats cinc de vuit o tres de nou amb folre.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: