Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La subestació elèctrica de Subirats contribuirà a garantir el subministrament a la comarca

L’ajuntament de Sant Sadurní i la Unió Empresarial del Penedès (UEP) valoren molt positivament la futura situació de subministrament elèctric a la comarca a partir de la posada en marxa de la segona nova subestació penedesenca, situada a Subirats.

L’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, el president de la UEP, Albert Calzada i el director de zona de FECSA ENDESA, Jesús Crespo, han analitzat la nova situació generada a la comarca pel que fa a la distribució elèctrica, a partir de la construcció de la nova subestació elèctrica de Subirats. L’entrada en funcionament de la citada subestació garantirà una millora de la qualitat del subministrament als municipis de Torrelavit, Subirats, Gelida i Sant Sadurní i alhora permetrà assolir una potència elèctrica que fins ara no es corresponia amb la demanda empresarial i de consum urbà.

La subestació de Subirats complementarà la de Vilafranca i alhora possibilitarà la interconnexió entre elles i amb la de Martorell. La interconnexió entre les tres subestacions permetrà ampliar l’àmbit d’influència en règim d’explotació anormal, en cas d’incidència. D’aquesta forma es podrà garantir el subministrament en cas d’una eventualitat a la xarxa, reorganitzant la distribució.

Fins l’actualitat el subministrament de Sant Sadurní, Torrelavit i Subirats, procedia de la subestació de Martorell. A partir de l’entrada en funcionament de Subirats, aquesta abastirà els municipis citats, els polígons de Can Ferrer, en Molí d’en Roca, Can Juncàs i Avinyonet i Sant Llorenç.

 

Tant l’ajuntament de Sant Sadurní com la UEP creuen que aquesta inversió en el reforçament de la xarxa de distribució elèctrica era absolutament imprescindible per garantir un subministrament de qualitat i per no escanyar el desenvolupament econòmic del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: