Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La propera setmana s’inicien les obres al centre històric de Gelida per fer-hi illa de vianants

La setmana vinent començaran les obres de renovació i millora del centre històric de Gelida. el nucli històric es localitza a la part central del municipi i té una gran importància perquè, entre d’altres coses, és on s’ubiquen majoritàriament el comerços de la vila. Per aquest motiu, l’ajuntament s’ha plantejat convertir alguns carrers en illa de vianants, de manera que el trànsit viari sigui secundari en relació al vianant.

L’objecte d’aquest projecte d’urbanització són, doncs, els carrers compresos dintre l’àmbit del nucli històric; el carrer Major; el carrer Sant Jordi, el Passatge Bastoners; baixada de les Monges, la Plaça de l’Església, el carrer Marquès de Gelida.

L’actuació consisteix en pavimentar de nou totes aquestes vies, modificant les prioritats en benefici del vianant, es redistribuiran els serveis, es millorarà l’enllumenat públic i es renovarà el mobiliari urbà.

Les obres es realitzaran en tres fases. La primera fase comprèn el carrer Major des del carrer Martí Mariné fins al carrer Barceloneta, deixant uns metres de via com a zona de càrrega i descàrrega per als comerços, a més es faran les obres al Passatge Bastoners, al de la Baixada de les Monges i al carrer Sant Jordi fins al carrer Jaume Via. La segona fase engloba el carrer Marquès fins a la plaça de l’Església i la resta del carrer Major fins el carrer Martí Mariné. La tercera fase inclou l’adequació dels trams pendents del carrer Major deixats en les fases anteriors com a zona per càrrega i descàrrega.

 

El finançament d’aquesta actuació prové en un 85% del seu cost d’altres administracions, via subvencions, essent, per tant una obra amb una repercussió en les finances municipals molt petita tot i la seva entitat.

L’ajuntament ha convocat sessions informatives als veïns, botiguers i comerciants per explicar les obres que es realitzaran, les mesures que es prendran pel seu bon desenvolupament i el seu calendari d’aplicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: