Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fira del Gall oferirà la possibilitat de comprar Gall Negre del Penedès ja mort, concretament 300

Aquesta tarda s’ha presentat l’edició d’aquest 2006 de la Fira del Gall de Vilafranca, que se celebrarà els dies 16 i 17 de desembre. Al voltant de la Fira no hi ha gaire novetats, i se’ns dubte una de les més destacades és l’aposta que s’ha fet enguany des de l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca, juntament amb el Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament per facilitar l’accés al Gall Negre del Penedès per part dels clients que venen de fora i fins i tot d’aquells que s’acosten a la fira a darrera hora.

De fet, com explicaven des de l’Associació de Criadors, es posaran a la venda 900 galls negres del Penedès, dels quals 300 ho seran en aquesta parada de l’associació que els vendrà morts i a punt per endur-se’ls a casa. Com sempre hi haurà també el servei gratuït d’escorxador que ofereix l’organització, tant pels galls com per la resta d’aviram.

Pel que fa a l’aviram en general, hi haurà 3500 peces d’aviram, que provenen de 28 criadors principalment de l’Alt Penedès.

El tret de sortida pròpiament de la Fira es donarà amb el pregó que es farà el 13 de desembre al saló de sessions de la casa de la vila a les 2 del migdia.

L’encarregat de pronunciar-lo serà el conegut presentador de programes gastronòmics de TV3 i cuiner Isma Prados. El president del Patronat de Comerç i Turisme de l’Ajuntament, Joan Pareta, comentava que estaven satisfets que hagués acceptat la invitació, tot i que havia costat força.

 

A banda d’aquestes novetats, s’ha presentat també tot el relacionat amb la presència dels vins negres del Penedès en aquesta fira del Gall, que a banda dels espais habituals comptarà també amb unes sessions de maridatge entre vins negres i plats elaborats amb gall negre del Penedès.

Una altra de les curiositat de l’edició d’enguany és que s’arriba a la desena edició de la mostra de bestiari festiu de ploma, fet pel qual el diumenge hi haurà una plantada amb 36 peces festives de ploma que han passat per la Fira a llarg d’aquesta dècada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: