Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es crea l’Oficina Tècnica Laboral de l’ Alt Penedès per inserir laboralment els malalts mentals

La de la nostra comarca serà la onzena Oficina Tècnica Laboral, OTL, de la província de Barcelona que impulsa la Diputació de Barcelona. La OTL oferirà orientació i assessorament per a la inserció laboral a persones que pateixen trastorns mentals, preferentment severs.

El 5% de la població pateix malalties mentals i a l’ Alt Penedès hi ha 3.500 malalts mentals i una taxa d’atur del 7%.

Als malalts mentals estabilitzats que acudeixin a la OTL se’ls dissenyarà un itinerari individualitzat d’inserció laboral i se’ls farà un seguiment post inserció. La Oficina també farà una tasca de prospecció i sensibilització a les empreses de la comarca.

A la presentació de la nova OTL hi ha assistit el diputat de l’ Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Teodoro Romero, que ha destacat la personalització del procés.

 

L’objectiu bàsic de la OTL és afavorir la inserció dels malalts mentals en el mercat ordinari. A les quatre primeres oficines de la xarxa hi ha un índex del 80% d’inserció en empreses ordinàries.

Una altra constatació és que els malalts mentals milloren a l’incorporar-se al món laboral, com afirma Teodoro Romero.L’Oficina Tècnica Laboral de l’ Alt Penedès s’ha ubicat a la Fassina de Vilafranca.

La presentació de la OTL també ha comptat amb representants de diverses entitats implicades amb els malalts mentals com l’ Associació El Turó Salut Mental, Mas Albornà, Entrem-hi o el Centre de Salut Mental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: