Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia internacional contra la violència vers les dones vol incidir en la conscienciació social

Ahir es presentaven a l’Ajuntament de Vilafranca les activitats que s’han organitzat des del Pla per la Igualtat i l’oficina tècnica de Joventut amb la col·laboració de moltes entitats de la vila, per recordar aquesta data. Enguany, tot i que cau en dissabte, les activitats es mantindran el dia 25, i s’iniciaran amb una conferència que es farà a l’Auditori del Museu de Vilafranca, a càrrec de Jorge Barudy.

La regidora del Pla per la Igualtat, Àngels Agramunt, comentava que s’ha buscat ja de fa alguns anys convidar homes per fer aquestes xerrades, i en aquest cas es parlarà del paper dels homes en l’eradicació de la violència sexista. La conferència s’iniciarà a les 7 de la tarda. Agramunt remarcava també la millor notícia seria no haver de recordar aquesta data.

 

Els actes del dissabte 25, seguiran a partir de les 8 a la plaça de la vila, amb l’actuació de la jove orquestra de Vilafranca; la lectura del manifest, per part de l’actor vilafranquí Ferran Carvajal i que incidirà en la necessitat de treballar per la responsabilitat social al voltant d’aquesta problemàtica; la projecció d’un audiovisual i lectura de poemes per tal de prendre consciència de les actituds de violència vers les dones.

 

En acabar s’encendran espelmes en record de les dones que han mort aquest any com a conseqüència de la violència exercida contra elles; i tot plegat finalitzarà amb una actuació del grup de gospel vilafranquí “Tubbi singers un the sky”.

La regidora destacava la implicació de diverses entitats i associacions a l’hora d’organitzar aquestes activitats, i apuntava també com a important la tasca de prevenció que es fa des del Pla Vila Jove als centres de secundària de la vila, amb uns tallers sota el títol de “Talla amb els mals rotllos ja!!”

 

Al voltant del 25 de novembre es faran també altres actuacions, com ara el repartiment de llaços blancs; i la presentació d’un llibre a la biblioteca Torras i Bages amb el títol de “Maltractament, un permís mil·lenari: la violència contra la dona”.

Dir que a Vilafranca aquest any ha mort una dona a causa de la violència de gènere; i que tant a l’Hospital com a la Policia Local han atès 16 casos relacionats amb aquest tipus de violència; a banda de 5 casos més d’agressió sexual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: