Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Treballadors i direcció de Robert Bosch de Castellet i la Gornal han arribat a un acord

Després de vàries setmanes amb jornades de vaga, es va arribar a un principi d’acord que ha estat negociat fins a arribar a l’acord definitiu. El comitè d’empresa i la direcció ja van arribar a un acord en els tres punts principals que evitaven avançar en la negociació del conveni col·lectiu.

Aquests tres punts eren un increment salarial del 3% i la revisió de l’IPC real; pel que fa a la jornada, no es perden els dos dies lliures que disposen alguns treballadors i que l’empresa volia retirar i es triplica la paga quan es treballa de més de forma voluntària. Quant a la contractació, fins a mitjans del 2007 estan assegurats els contractes de relleu i seran revisats a partir d’aquesta data. Llavors s’aplicarà una fórmula en que, si hi ha més d’un 15% d’eventualitat, els contractes de relleu es faran indefinits.

Un cop es va arribar al consens en aquests tres punts, el comitè d’empresa i la direcció es van tornar a reunir per tal de polir altres detalls del conveni. Finalment, els treballadors han aconseguit millores en temes socials, com ara permisos atribuïts per l’acompanyament de fills discapacitats, un ajut escolar de 60 euros a l’any per fill o millores en la situació de les dones que es troben en període de lactància. Pel que fa a la salut laboral, els treballadors valoren de forma positiva que es facin modificacions als vestuaris de la fàbrica. I, finalment, en el que es refereix a les jubilacions, fins ara, el treballador s’havia d’esperar 3 mesos per fer-la efectiva i, ara, s’ha reduït a un mes.

 

Recordem que les jornades de vaga van començar el dia 28 a la nit quan un 85% de la plantilla va aprovar aquesta mobilització. El motiu era que feia 9 mesos que no s’arribava a un acord en la negociació del conveni perquè la direcció proposava reduir costos de personal mitjançant la congelació de drets adquirits en anteriors convenis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: