Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 90 dones de la comarca participen en un programa d’acolliment lingüístic per a immigrants

Durant aquest octubre ha començat la segona sèrie de cursos del programa “Parlem-ne”, una iniciativa del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès dirigit a immigrants sense alfabetitzar que vulguin aprendre la llengua catalana.

Aquest any, s’han afegit al programa els municipis del Pla del Penedès, Sant Quintí de Mediona i Gelida i s’organitzen 5 cursos més que l’any passat, amb la participació de més de 90 dones nouvingudes. Majoritàriament són dones marroquines, sense alfabetitzar o escassament alfabetitzades, que tenen grans dificultats a l’hora de desenvolupar-se al seu entorn immediat.

Mitjançant els cursos d’acolliment lingüístic es potencia l’autonomia d’aquestes persones, es facilita que es puguin desenvolupar amb una certa normalitat i s’afavoreix la seva integració en la vida social catalana.

Els cursos tenen una durada de 30 hores, a raó de dues sessions setmanals d’una hora i mitja de durada. A més d’oferir uns coneixements bàsics de llengua catalana, els cursos ofereixen un coneixement bàsic de l’entorn i coneixements específics sobre la cultura de la comarca i el municipi de residència, com tradicions, festes populars o història local.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: