Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei Local de Català inicia una nova etapa del programa Voluntaris per la llengua

Per participar en aquest programa només cal que una persona que parli català i un alumne disposat a reforçar el seu aprenentatge comparteixin un mínim d’una hora de conversa a la setmana, amb l’únic compromís de parlar sempre en català. El quadrimestre passat, a les comarques de l’ Alt Penedès i el Garraf, hi van participar més de 300 persones.

La finalitat de Voluntaris per la llengua és doble: d’una banda, apropar les persones. Així, persones que acaben d’arribar, o que ja fa un temps que han arribat a qualsevol població catalana, coneixen persones autòctones disposades a dedicar-los una part del seu temps. D’una altra banda, compartir i entendre’s sense obstacles parlant una mateixa llengua comuna: la catalana.

Les inscripcions estan obertes i en funció de la disponibilitat i les afeccions dels participants es crearan les parelles lingüístiques, com explica la Teresa Casanellas del Servei Local de Català.

 

A partir de Tots Sants, les persones que participin en el programa ja podran iniciar les converses una hora a la setmana.

Prèviament, els serveis i oficines de català del Centre de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès-Garraf hauran organitzat una sessió de presentació del programa, que servirà perquè les parelles, o en algun cas els trios, es puguin conèixer.

A part, també es donaran els materials de suport, s’oferiran els llocs per a les trobades i les orientacions necessàries per al bon funcionament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: