Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El III Ecovi de la Múnia repartirà 500 tiquets per degustar un vi i un formatge premiats

Diumenge se celebra la 3a Mostra d’Arts i Oficis del camp català, que per primera vegada coincideix amb la tercera convocatòria de l’ Ecovi.

La mostra arrencarà a les 9 del matí amb un esmorzar de pagès a base d’ arengades i botifarra, que costarà 4 euros. Al llarg del dia, a la plaça Nova de la Múnia, tindrà lloc el III Ecovi amb la participació de prop d’una desena d’ empreses, la majoria dedicades a l’ elaboració de vi ecològic.

A dos quarts de 2 del migdia, es lliurarà el premi Ecovi 2006 a un vi i a un producte alimentari ecològics. El guardó ha estat creat per donar un revulsiu a la fira i acontentar les empreses participants, com ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Pere Puig.

 

Quan finalitzi l’ acte de lliurament del premi, es repartiran 250 tiquets per degustar els productes premiats que són un vi d’Albet i Noya i un formatge de Làctics Moianés. La degustació serà comentada pel conegut gastrònom, Pere Tàpies. Per la tarda, a partir de les 7, es tornaran a repartir 250 tiquets més per tornar a degustar els productes premiats.

Pel matí, a la mateixa plaça Nova de la Múnia, hi haurà una exhibició de jocs rurals del País Basc a càrrec de dos equips de Bizkaia i de Guipúscoa.El regidor de Festes de Castellví, Pere Puig, explica que l’ exhibició estarà oberta als assistents.

 

Una altre activitat, que en aquest cas es podrà veure tot el dia, és la II Mostra de les Tradicions i dels Oficis del camp català. La plaça Nova de la Múnia mostrarà una selecció d’oficis directament vinculats al camp com el ferrer, el cisteller, la filadora o el picapedrer.

I a partir de dos quarts de 6 de la tarda tindrà lloc la 3a edició dels Esports de Pagès, amb proves de llançament de ceps, estirar el tractor o fer voltar la roda.

La 3a Mostra d’Arts i Oficis del camp català i el III Ecovi s’emmarquen dins la Festa del Most de la Múnia que comença aquesta nit amb una demostració i degustació de còctels elaborats amb vi i cava ecològics, a càrrec de Jesús Querol.

Demà tindran lloc la trobada de plaques de cava, una visita a dues caves del municipi, la 3a gimcana de tractors, un partit de futbol entre els veterans de la Múnia, la cercavila dels balls populars i de nit, el Ball de la festa del Most amb l’ orquestra La Chata.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: