Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra la Diada Nacional de Catalunya amb actes ben diversos

Vilafranca celebrarà l’ 11 de setembre amb els actes institucionals, ofrena floral al monument del president Companys, però també amb una audició de sardanes, sopar popular amb pregó i ball a l’Espirall o la marxa reivindicativa amb torxes.

Els actes en commemoració de l’Onze de Setembre començaran aquest diumenge, a les de deu del vespre, a la plaça Dr. Bonet, amb el tradicional pregó, sopar i ball popular, que cada any organitza l’Associació de Veïns de l’Espirall. El pregó d’aquest any anirà a càrrec de Joan Aguado, director general de l’INCAVI i exalcalde de Vilafranca. Les persones que desitgin participar al sopar popular, han d’apuntar-se a l’AV de l’Espirall fins el 7 de setembre.

Diumenge també es farà una marxa lúdica i reivindicativa a Vilafranca, amb motiu de l’Onze de Setembre. La Comissió 11 de Setembre organitza una marxa amb torxes que sortirà a les onze de la nit, de la plaça de la Vila i anirà fins al monument de Lluís Companys.

 

Dilluns, a la 1 del migdia, al claustre de Sant Francesc, actuarà Picarda Quartet que oferirà un concert de música catalana a capel.la. Serà un concert obert a tothom i obrirà els claustres de Sant Francesc un, nou espai per a l’activitat cultural. Aquest grup està integrat per Àngels Esteve, soprano, Rosa Maria Esteve, contralt, Joan Parellada, tenor, i Joan Carles Ruís, baix.

 

A les 7 de la tarda es durà a terme l’acte Institucional de la Diada Nacional de Catalunya que anirà a càrrec David Ballester Muñoz, historiador i professor de la UAB, que pronunciarà la conferència Moviment obrer i construcció nacional: l’exemple del penedesenc Josep Comaposada.

L’Onze de Setembre, Vilafranca gaudirà d’una nova audició de sardanes organitzades per l’Associació Sardanista Tívoli, a càrrec de la Cobla Catània, que actuarà a les 2/4 de vuit de la tarda, a la plaça de la Vila.

 

L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida als ciutadans i a les ciutadanes de la Vila perquè participin als actes programats per commemorar l’Onze de Setembre i pengin senyeres a les finestres i als balcons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: