Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió Permanent del Consell d’Alcaldes reclama la gratuïtat del peatge de Martorell

Ahir al migdia, el president del Consell Comarcal, Ramon Xena, acompanyat per els alcaldes de la Comissió Permanent del Consell d’ Alcaldes va ratificar que el Penedès se sent discriminat al quedar exclòs de les rebaixes dels peatges. Xena ha afirmat que ha arribat el moment de dir prou, perquè és intolerable que anar a Barcelona ens costi més diners que a la resta de membres de l’ àrea metropolitana.

A costat seu, l’ alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha reiterat la voluntat que el peatge de Martorell, com a mínim, sigui gratuït pels penedesencs i ha destacat l’absoluta unanimitat que presideix aquesta voluntat, en la qual no hi ha colors polítics, ni ajuntaments, ni persones.

L’ alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, ha recordat la gran tasca feta per Xarxa Viària i ha dit que si no s’ aconsegueix la gratuïtat, el Penedès s’haurà de posicionar de manera forta, independentment del govern que hi hagi. També ha alertat que ACESA està fent obres a la sortida de Sant Sadurní i que els fa por que el tram Vilafranca-Sant Sadurní no acabi sent de peatge.

El portaveu del grup comarcal del PSC, Lluís Valls, ha explicat que la majoria de millores plantejades ja es recollien a la Declaració de Gelida, l’ any 1994, i que si el Penedès planteja la gratuïtat és perquè som víctimes de no disposar de més alternatives ràpides per anar a Barcelona.

Aquesta demanda històrica es redactarà, en els propers dies, en forma de moció perquè sigui aprovada als plens de tots els ajuntaments i al del Consell Comarcal i també s’iniciarà una recollida de signatures.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: