Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els infants sahrauís que han passat l’ estiu a la comarca van marxar ahir

Abraçades abans de pujar a l’ autocar, petons i maletes carregades han acompanyat els infants, aquest matí, a l’ estació d’ autobusos de Vilafranca. Els nens i nenes sahrauis es mostraven contents amb la seva estada, que ha durat més que mai arribant pràcticament als dos mesos i mig, però també estaven contents per tornar a casa.

Un any més, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès, en col·laboració amb el Front Polisario, ha organitzat les tradicionals colònies d’estiu per als infants sahrauís que viuen als campaments del Tindouf .

Fa deu anys que s’ organitzen aquestes colònies i enguany han vingut 14 infants. D’ aquests 11 van marxar ahir, 2 ho van fer fa uns dies i un es queda perquè ha de ser operat de l’oïda.

Els nens i nenes tenien entre set i dotze anys, però la família interessada no sabia fins a última hora si l’ infant que tindrien seria un nen o una nena i l’ edat que tindria. Un altre pare acollidor, el Jordi, que en aquest cas repetia, explicava que els nens i nenes sahrauis han disfrutat molt amb la Festa Major de Vilafranca, que normalment no veuen perquè a aquests alçades ja han marxat.

Les colònies d’ aquest estiu havien de finalitzar el 22 d’agost però a causa de problemes amb els vols, s’han allargat fins avui, 6 de setembre. Segons les famílies que els han acollit, els infants han gaudit molt amb la Festa Major però els darrers dies quan els pares ja han tornat a la feina i no hi havia activitat lúdica han estat més difícils.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: