El Penedès ja ha veremat el 60% de la collita
Avui ja han entrat als cellers uns 122 milions de quilos de raïm, que representen el 60% del total de la verema 2006. Des del Consell Regulador de la DO Penedès calculen que aquest any tindrem una collita de les considerades normals al Penedès en referència a la quantitat, cosa que implica uns 240 milions de quilos de raïm, que finalment es poden quedar en 210 o 220 milions de quilos.
El director del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Ribas, afirma que aquesta verema està caracteritzada per dos factors: la bona maduració i un gran estat sanitari.
Quant a la maduració, s’estan obtenint graduacions altes: el xarel·lo fa un grau, de promig, de 10’75, el macabeu de 10’22 i els 2’5 milions de quilos de parellada collits fins ara presenten una mitjana de més de 9 graus. Les varietats negres també presenten bones graduacions amb una mitjana d’11’7 per a l’ ull de llebre i 13’40 per al merlot.
Quant a l’ estat sanitari és excel·lent, segons Ribas.La sequera d’ aquest estiu ha influït en el rendiment unitari de la verema del Penedès, però ha estat ordenada i el cep ha rendibilitzat la poca aigua de què ha disposat i ha pogut donar una bona producció. La bona maduració i sanitat de la verema penedesenca es traduiran en uns bons vins tranquils i segons Ribas, els negres poden ser per envellir.
La verema 2006, que va uns dies avançada, pràcticament acabarà a finals de mes i per l’ octubre tan sols quedarà collir el raïm més tardà de zones altes com la Llacuna i el Pla de Manlleu.