Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de nens i nenes vilafranquins participen en una multitudinària Festa Major Petita

Com diu l’ Oriol Plans en un dels textos inclosos al programa de la Festa Major 2006, quan arriba el dia 1 de setembre i els grans ja estan molt cansats, arriba la Festa Major Petita. És el torn dels més menuts que també han viscut la festa dels grans intensament, però esperant amb delit el seu moment. Vergonya, il·lusió, papallones a l’ estómac i moltes ganes de ballar, en definitiva, es barregen entre els infants que participen a la Festa Major dels Petits.

A les 5 de la tarda de divendres passat, la tronada donava inici a la Festa Major del Petits i a peu de Rambla, recollíem les sensacions dels infants.

No tots actuen en el ball que desitjaven, però aquest no era el cas de l’ Eric Llovet que balla amb l’ Àliga per segon any.

 

Un dels monitors del ball de l’ àliga petit, l’ Albert Puig, ens explicava que enguany han repetit més de la meitat de balladors respecte l’ any passat i destacava les ganes dels infants.

 

La Nerea Cantero balla amb els Pastorets, tot i que no era la seva primera opció. De tota manera, es mostra satisfeta.

 

La Mariona Gusi balla amb les Panderetes petites des de fa quatre anys i diu que el que més li agrada és fer soroll.

 

Precisament, un dels balls que tenen més demanda, any rera any, són les Panderetes que tot i que no poden agafar totes les nenes que ho demanen, són dels més nombrosos. Aquesta Festa Major van quedar fora unes cinquanta nenes, com explicava una de les seves monitores.

 

Després de la cercavila, el Drac, els Diables, l’ Àliga, els Gegants, els Nans, les Cotonines, les Panderetes, els Pastorets, els Cercolets, el Ball Pla, els Figuetaires, els Bastoners, els Panderos, el Ball de Gitanes, els Falcons, els Xicots i els Castellers de Vilafranca petits van actuar a la plaça de la Vila fins ben tard.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: