Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola i Vilafranca signen un acord que permet desenvolupar la zona industrial dels Cinc Ponts

Els Ajuntaments d’Olèrdola i Vilafranca, juntament amb els propietaris afectats, han signat un conveni que permetrà desenvolupar com a zona industrial 3 hectàrees de l’àmbit del Cinc Ponts, a tocar del Polígon de Sant Pere Molanta.

L’acte formal de signatura del conveni es va produirla setmana passada, al saló de sessions de l’Ajuntament d’Olèrdola i va comptar amb la presència de l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, l’alcalde accidental de Vilafranca, Ramon Xena, el president de l’associació de propietaris del polígon de Sant Pere Molanta, Albert Calzada, així com de representants de les 5 empreses propietàries dels terrenys.

En el conveni els ajuntaments d’Olèrdola i Vilafranca estableixen les condicions perquè, des del polígon de Sant Pere Molanta, es puguin condicionar dos accessos cap a la futura zona de creixement industrial de Vilafranca, en l’àmbit conegut com del Cinc Ponts, situat a la façana amb la carretera nacional 340. Segons explicava Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, els accessos es faran sense cap cost per l’Ajuntament i els serveis que es prestin des d’Olèrdola a les empreses instal·lades en aquest àmbit de Vilafranca tindran la contraprestació corresponent. Tort també va explicar que en el conveni també es preveia que l’Ajuntament de Vilafranca faciliti al d’Olèrdola els accessos per a procedir a fer l’ampliació de la zona industrial del polígon de la carretera de Moja, tal i com contempla el nou POUM d’Olèrdola.

 

Tort valorava que l’acord seguia els criteris del Pla Director perquè no dispersava la localització dels polígons i es concentrava la implantació d’indústria allà on actualment ja existeix, evitant així malmetre més territori de conreu. L’alcalde d’Olèrdola també entenia que acords com el signat permeten guanyar força perquè es reclami la millora d’accessos des de la nacional 340.

Ramon Xena, alcalde accidental de Vilafranca, va valorar amb satisfacció el conveni signat perquè donava sortida a un problema “que s’arrossegava des de feia anys”.

Per la seva banda el president de l’associació de propietaris de Sant Pere Molanta, Albert Calzada, considerava que l’acord era “bo pel Penedès” perquè seguia el criteri de contemplar “creixements industrials allà on ja hi ha zones industrials”

L’acte de signatura formalitzava la subscripció d’un conveni que ha passat a formar part també de la documentació que conté l’aprovació provisional del nou POUM d’Olèrdola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: