Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’espectacular augment de la recollida selectiva avala l’aposta d’Olèrdola pel porta a porta

Les dades obtingudes durant els primers dies de funcionament de la recollida selectiva de la brossa orgànica als nuclis de Sant Pere Molanta, Moja i Sant Miquel d’Olèrdola, a través del sistema porta a porta, han constatat un augment espectacular dels percentatges de recollida selectiva i de recuperació de residus en els tres pobles.

Segons dades facilitades per la regidoria de Medi Natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, durant els dies del mes de juny amb la nova recollida es va obtenir un percentatge del 87% de recuperació (corresponent a les fraccions que es recuperen: vidre, paper i cartró, envasos i brossa orgànica) i, per tant, el rebuig va representar només el 13% del total de residus. En comparació amb el mes de juny de l’any passat, la diferència és enorme: només es recuperava el 9’8% dels residus.

L’increment del reciclatge s’ha multiplicat en totes les fraccions que es recullen. La recollida selectiva del vidre ha augmentat un 95%, la del paper cartró s’ha incrementat en un 102% i la recollida selectiva d’envasos ha registrat un increment sensacional del 580%. Des de la regidoria també confirmaven que s’han recollit uns 420 grams de brossa orgànica per habitant i dia, la qual cosa “suposa més de 2’5 vegades el resultat que s’obté en altres municipis on no es fa recollida porta a porta i s’utilitza el sistema de recollida de la brossa orgànica amb contenidors”.

 

A manca de recopilar les dades del mes de juliol, la tendència que s’observa és similar i tot fa pensar que es mantindrà el mateix nivell d’èxit en la recollida selectiva. La regidora de Medi Natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Teresa Rovirosa, valorava que l’espectacular augment de la recollida selectiva avalava l’aposta a favor del medi ambient que s’havia fet des del municipi amb la implantació del porta a porta. Rovirosa ha felicitat als veïns de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta “ perquè aquestes dades de recollida tan bones, obtingudes en un període molt curt de temps, han estat possibles gràcies a la seva col·laboració”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: