Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema al Penedès serà d’uns 240 milions de quilos de raïm

Les últimes pluges han fet augmentar el volum dels grans de raïm i les estimacions del Consell Regulador de la DO Penedès parlen d’una collita d’entre 230 i 240 milions de quilos de raïm. Es tracta d’una xifra que es considera d’un any normal al Penedès. Quant a l’afectació de la pedregada del passat 15 d’ agost a unes 700 hectàrees de vinya del Baix Penedès, la climatologia ha estat benigna i ha permès que els grans s’assequessin i per tant, no han patit podridura.

El president del Consell Regulador de la DO Penedès, Jaume Cañellas, explica que generalment després de patir una pedregada el raïm es torna agre, però afortunadament en aquesta ocasió no ha estat així i apunta diferents hipotesis.

 

La vinya afectada per la pedra es va començar a collir la setmana passada i aquest dilluns, començava la collita a la zona del Vendrell. A partir d’ aquí, entre dimarts i avui, obren la resta de cellers de l’ Alt Penedès i es generalitza l’ inici de la verema 2006.

 

La qualitat de la verema és molt bona, amb una sanitat excel·lent en general i segons Cañellas, els vins resultants seran de màxima qualitat. Tot i que en els darrers anys, ja estem acostumats a que la verema comenci abans de Festa Major, Cañellas parla de veremes cada vegada més primerenques.

Abans del dia 15 es va començar a collir el chardonnay, ara s’ està veremant el macabeu i després vindran el cabernet, el xarel·lo i la parellada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: