Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Festa Major a Sant Pere Molanta

Aquest cap de setmana ha estat de festes majors arreu de la comarca. Un dels exemples és el de la festa major de Sant Pere Molanta, on participaven els Figuetaires de Vilafranca.

Ahir a la tarda es va fer una cercavila pels carrers del poble amb la participació dels gegants, els grups de panderetes, els capgrossos i el ball de Figuetaires de Vilafranca. Aquesta cercavila tenia un component especial, ja que es recuperaven els capgrossos després de tres anys de no ballar a la festa major del poble i, de fet, de no sortir en cap ocasió. El motiu és que els nens que els portaven eren molt petits i es cansaven de carregar-los. Des de fa uns mesos es va decidir recuperar el ball ara que la canalla és més gran i afegir balladors adults. La colla va néixer amb 32 caps i era de les més grans de Catalunya. Aquest any n’han sortit 13 i hi ha la intenció de recuperar-los tots.

També participaven a la cercavila els membres del ball de Figuetaires de Vilafranca. Ja fa tres anys que visiten Sant Pere Molanta per la seva festa major per ballar a la cercavila. Els figuetaires van ballar les seves coreografies habituals excepte les que precisen de més gent, ja que només ballaven cinc parelles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: