Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd denuncia la reparcel·lació de La Bleda perquè atempta contra el Pla Director

La Bleda sempre ha estat un barri de caire rural, amb sintonia amb el paisatge natural i agrícola de la zona, però avui el barri de La Bleda té un futur incert. El col·lectiu ecologista denuncia que el model urbanístic del barri de La Bleda es troba en greu perill de desaparició a causa de la reparcel.lació que vol dur a terme l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca. Com si fos la típica urbanització que es pot veure a la majoria de municipis de Catalunya, on les edificacions no guarden cap sintonia amb el seu entorn, ni tampoc mantenen el caràcter rural que ha donat personalitat al barri.

Tot i considerar la Bleda com un "nucli de vinya", el planejament urbanístic elaborat per l’Ajuntament martinenc no respecta les directrius marcades en la proposta de Pla Director o Pla Territorial de l’Alt Penedès. Un aspecte que té en compte el Pla Director, alhora de preservar espais, són els entorns fluvials i en concret remarca la importància del riu Foix.

Per Bosc Verd, com que el Barri de la Bleda és limítrof amb el Foix i a l’altre costat del riu es troben les instal·lacions de Bodegues Torres, en un futur no massa llunyà, degut a la pressió urbanística tant de les bodegues com de les futures ampliacions urbanístiques del barri, es provocarà la desaparició de la connectivitat ecològica del Foix. Jordi Asensi

Els ecologistes també denuncien que la nova reparcel.lació del Barri de La Bleda i el nou Pla Urbanístic de l’Ajuntament de Sant Martí no compleixen els requisits de la Carta del Paisatge, respecte al creixement dels nuclis urbans existents que aposten per la unitat del paisatge i per la preservació dels espais agraris. Bosc Verd té previst presentar al·legacions al Pla Urbanístic de Sant Martí, a principis de setembre.

Els ecologistes també denuncien una clara tendència dels Ajuntaments i del mateix Consell Comarcal a no posar a la pràctica aquelles recomanacions i propostes per a la preservació del paisatge que dicten o recomanen els estudis que es realitzen des del mateix Consell Comarcal i posen com a exemples La Bleda o el parc eòlic de Pontons.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: