Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos critica que s’hagi tancat la legislatura sense un Pla del sector de la vinya i el vi

El sindicat s’ha reunit amb els portaveus d’agricultura dels grups parlamentaris catalans per recordar-los que el Govern de la Generalitat ha incomplert el mandat parlamentari d’aprovar el Pla Sectorial de la Vinya i el Vi, durant aquesta legislatura.

Unió de Pagesos ha demanat als partits polítics que exigeixin al govern la posada en marxa del pla, amb calendari i pressupost, abans de l’inici de la verema 2006. Des del sindicat recorden que ja fa més d’un any que va finalitzar el termini de nou mesos que el Parlament va donar al Departament d’Agricultura per tal que aprovés el Pla Sectorial de la Vinya i el Vi.

El març passat, el sector va rebre, amb retard respecte al termini previst, el document base que proposa les línies generals del Pla Sectorial. Tanmateix, el Pla encara no està ni elaborat, ni aprovat, a falta de concretar un calendari d’aplicació i un pressupost que cal determinar i assignar.

Per Unió de Pagesos, a les portes d’una nova verema, aquest Pla és encara més urgent que fa un any, ja que hauria d’incloure una sèrie de mesures que permetin afrontar la crisi del sector que actualment es troba en una situació límit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: