Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Federació d’ ADF’s del Penedès-Garraf compta amb 300 voluntaris

Avui i demà s’ esperen temperatures altes que fregaran els 30 graus i de nou, un ambient molt càlid. La comarca continua amb un risc alt d’ incendi i això obliga tots els agents que intervenen en la campanya contra els incendis forestals a estar en alerta màxima.

Un dels integrants bàsics de la campanya són les associacions de defensa forestal, les ADF. A l’ Alt Penedès hi ha 12 ADF i el GEIF a Vilafranca, a la comarca del Baix Penedès hi ha 5 ADF i al Garraf n’hi ha 2. En total, a les 3 comarques la Federació d’ADF’s Penedès-Garraf suma un col·lectiu de 300 voluntaris equipats amb 11 cubes, 28 tot terrenys, una vintena de camions amb 2.000 litres de capacitat i el vehicle de la Federació, cedit per la Diputació de Barcelona, que durant l’ estiu està a Torrelles de Foix.

Tot i que pot semblar que estan ben preparats, el president de la Federació d’ADF’s Penedès-Garraf, Josep Pasqual, explica que es tracta de material vell, que caldria renovar.

 

Quan es declara un petit incendi, els membres de les ADF acostumen a ser els primers a arribar i a intervenir, així que els Bombers es fan càrrec de l’ incendi, la tasca dels voluntaris se centra en apagar determinats sectors o vores i en definitiva, ajudar els Bombers en tot allò que els demanen.

La detecció del foc és bàsica en l’ extinció de qualsevol incendi per garantir una ràpida intervenció. Els membres de les ADF, que no són professionals, són avisats a través del centre de coordinació de la Federació a través de missatges SMS però segons Pasqual, sovint la realitat és diferent.

 

Tot i la millora i l’increment dels efectius que any rera any es produeix en la lluita contra els incendis a casa nostra, el president de les ADF considera que les associacions de defensa forestal continuen sent indispensables, sobretot quan coincideixen més d’un incendi al mateix temps.

Pasqual afirma que tots els estius són d’alt risc, ni que plogui, i insisteix en els consells habituals, sobretot demana que no es llencin cigarretes i que en dies de molta calor s’eviti en el possible circular pel bosc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: