Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP treballa per aconseguir que el sector vitivinícola generi més valor afegit a la comarca

Per encàrrec del Consell Comarcal, l’ empresa Aleph ha dut a terme un estudi sobre “El sector vitivinícola i la seva compatibilitat amb el model territorial” que es va presentar ahir. El president del Consell, Ramon Xena, ha explicat que l’ estudi s’emmarca en el debat obert arran del Pla Director de l’ Alt Penedès i en la línia de preservar el territori i el paisatge actual.

Les conclusions que fa l’ estudi per tal de contribuir a la millora del sector vitivinícola s’agrupen en tres àmbits: En primer lloc, es proposen recursos perquè els petits productors entrin en l’elaboració de vi i de cava. En segon terme, es fan propostes de comercialització i distribució perquè els elaboradors siguin més competitius i augmenti el prestigi dels vins i caves de la comarca.

En tercer lloc, l’ estudi recomana implantar activitats complementàries al voltant del vi i del cava, com l’ enoturisme i el turisme rural, que poden comportar un valor afegit al producte final i dinamisme al territori.

L’objectiu final de les diferents propostes recollides en aquests 3 àmbits és millorar la competitivitat del sector vitivinícola i integrar la producció del vi i del cava entre els petits productors, en definitiva aconseguir generar més valor afegit i que beneficiï els productors.

L’ estudi, que ha durat un any i ha inclòs un procés participatiu, ha suposat una inversió de 22.000 euros que han estat finançats entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el mateix Consell Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: