Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un incendi forestal a la serra del Montmell fa una columna de fum era visble des de Vilafranca

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments amb 25 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris en el foc forestal del Montmell (el Baix Penedès).

Els mitjans aeris que hi treballen són: 1 helicòpter de comandament, 5 avions de vigilància i atac i 5 helicòpters bombarders. El Centre d’Emergències de Catalunya ha sol·licitat també l’arribada d’un hidroavió, amb base a Pollença (Illes Balears) per ajudar en les tasques d’extinció.

Les flames han pujat la carena del Coll d’Arca, dalt del torrent de Mas Campanera, al nord del nucli urbanitzat de la Juncosa del Montmell. El punt més actiu de l’incendi és el cap, que es troba en una zona de difícil accés. El foc, lluny de superfície poblada, ha afectat unes 25 hectàrees de vegetació, segons les darreres informacions del Cos d’Agents Rurals. La vegetació afectada és pi blanc i matoll. Dues vies han estat tallades a la circulació per facilitar la circulació dels vehicles de Bombers cap als punts on hi ha el foc: la TV 2443, al quilòmetre 16 (al nord de la Juncosa de Montmell) i la TV-2401, al quilòmetre 7 (al sud del nucli de la població). Cap persona no ha resultat afectada com a conseqüència d’aquest foc, que encara està actiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: