Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola i Uniland signen un conveni pioner a Catalunya per ampliar la pedrera

Amb els vots favorables d’AxO, ERC i PSC i les abstencions de CiU i PP, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar dimecres passat un conveni de col·laboració amb l’empresa Uniland. L’ acord detalla les contraprestacions que rebrà el municipi per l’ampliació de l’activitat d’una de les pedreres que explota l’empresa, a prop de Daltmar i actualment en funcionament al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos.

El conveni estableix que l’Ajuntament d’Olèrdola rebrà una compensació econòmica de 603 mil euros i fixa una franja de protecció de 340 metres, entre el límit de la urbanització de Daltmar i la zona de terrenys extractius. Finalment, s’estableix una comissió de seguiment de la incidència ambiental de l’activitat, amb participació d’empresa, veïns, Ajuntament i Generalitat.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, ha destacat el caràcter pioner d’aquesta comissió de seguiment en el conjunt de Catalunya i posa l’accent en què la franja de protecció es qualifica com a sòl forestal d’especial protecció, variant la qualificació vigent fins ara, que possibilitava l’activitat extractiva a una distància de 40 metres del límit de l’urbanització de Daltmar. Els diners que aporta Uniland es destinaran a millores per Daltmar i l’ alcalde ha anunciat la voluntat d’arribar a nous acords per minimitzar l’ activitat de la pedrera que hi ha a prop de Sant Miquel.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: