Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’entreguen els premis de la 7ª edició dels premis Llavor de LLetres

Ahir al vespre va tenir lloc el cada cop més esperat Sopar de Lletres, una festa on es donen els Premis Llavor de lletres de creació i recerca, organitzats pel setmanari La Fura, i que aquest any ha tingut rècord de participació

Els Llavor de lletres reparteixen un total de setze premis en metàl·lic, una dotació econòmica patrocinada per la Fundació Ferrer Sala Freixenet. Aquest any, els premis han augmentat un quaranta-sis per cent, arribant als disset mil vuit-cents euros. Al llarg de la nit passada, a les Caves Freixenet, els finalistes i guanyadors van anar passant per l’escenari, amb Enric Calpena com a mestre de cerimònies. Dels cent sis treballs presentats, divuit van arribar a finalistes.

 

En la categoria de Creació Literària Juvenil, la guanyadora va ser Èlia Casals, de Porqueres, Pla de l’Estany, per El xiulet del tren. En Creació Literària Adults, el primer premi se’l va endur Ximo Cerdà, de València, per l’obra Pels ulls. En aquest punt de la nit, es va donar a conèixer la guanyadora de la segona Beca Penedès de Recerca Històrica, una beca dotada amb quatre mil euros, que permet fer un estudi durant un any sobre algun aspecte referit a l’àmbit territorial del Penedès Històric. La guanyadora va ser Núria Jané, de Sant Jaume dels Domenys, que va presentar el projecte titulat La lluita per la terra al Penedès durant la Segona República. Els quatre mil euros d’aquesta beca es reparteixen en tres moments: mil, el dia que es proclama el guanyador; mil cinc-cents, el mes de gener; i mil cinc-cents més en el moment que es lliura el treball.

 

I, finalment, la categoria dotada amb més diners, la dels Treballs de Recerca al Batxillerat, que reparteix set mil sis-cents euros, amb la voluntat de promoure la creació entre els més joves. El primer premi se’l va endur Mireia Mensa, de l’Intermunicipal de l’Alt Penedès, pel treball Tymus vulgarius: estudi, característiques i anàlisi de la farigola, amb Cinta Olivé com a tutora. Al llarg de la nit també es va recordar a Antoni Saumell, que va morir el desembre passat i que havia estat membre del jurat dels Premis de Recerca Històrica des de la primera edició. Alfons Udina, editor de La Fura, Josep Lluís Bonet, president del Grup Freixenet i Josep Ferrer, president de la Fundació Ferrer Sala Freixenet, com a organitzadora i patrocinadors, van ser els encarregat d’atorgar els diferents premis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: