Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A la Plataforma per una Vegueria Pròpia li preocupa el plantejament territorial de la Generalitat

Des des de la Plataforma creuen que és necessari que els parlamentaris coneguin el desig de crear un àmbit de planificació territorial que respongui als límits de la vegueria Penedès.

La Plataforma per una Vegueria Pòrpia va oferir dimarts al vespre una roda de premsa per parlar de diversos temes relacionats amb les seves accions. D’una banda van valorar de forma molt positiva les vendes del llibre sobre la vegueria que es va editar poc abans de Sant Jordi. Segons diuen, ha estat un dels llibres més venuts, si no el que més, i hi ha hagut un canvi qualitatiu pel que fa a les demandes de la gent que s’acostava a les parades que tenien instal·lades a Vilafranca, Vilanova i El Vendrell per la diada. D’altra banda, els membres de la Plataforma van explicar que s’ha presentat una iniciativa legislativa per part de Convergència i Unió al Parlament sobre la planificació territorial, a la qual ells han donat suport. I, ara, consideren que és de vital importància que la plataforma faci un plantejament conjunt a totes les forces parlamentàries per tal de transmetre el desig de gaudir d’un àmbit de planificació territorial que respongui als límits de la Vegueria del Penedès. Els membres de la Plataforma també han posat especial atenció en denunciar que la Generalitat està treballant ja en funció de les set vegueries, tot i que el govern afirma que la divisió territorial no es farà fins a la propera legislatura. Des de la Plataforma també van presentar dades referides a la població a través d’un mapa i van explicar que la majoria de la població és favorable a la vegueria i que la iniciativa s’està estenent cap a l’Anoia, principalment als municipis que estan tocant a la comarca de l’Alt Penedès.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: