Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca participa a la reunió del president Maragall amb regidors d’habitatge de quinze localitat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es va reunir divendres passat, amb els regidors d’urbanisme i habitatge de quinze localitats de Catalunya, entre els quals hi era el regidor vilafranquí Josep Colomé. A la trobada, hi van ser també el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, el secretari general de la Presidència, Ramon García-Bragado, i el secretari d’habitatge, Ricard Fernández.

La sessió de treball va comptar amb la presència dels regidors de diversos municipis que apliquen polítiques d’habitatge actives: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Lleida, Reus, Rubí, Santa Coloma de Gramenet, Manresa, Vilafranca del Penedès, Mataró, Cerdanyola, Gavà i Vic. També hi va ser present el president de l’Associació Espanyola de Promotors Públics d’Habitatge i Sòl, Ferran Julià.

El president Maragall va traslladar als regidors la voluntat de treballar al costat dels ajuntaments per a crear polítiques d’habitatge efectives i profitoses pels ciutadans. En la seva intervenció a la reunió, el regidor d’Urbanisme i Habitatge de Vilafranca Josep Colomé va explicar que des de l’Ajuntament de Vilafranca s’està treballant en la mesura de les seves possibilitats en la construcció d’habitatge protegit en les noves zones d’urbanització. Colomé també va posar de manifest la manca de recursos per actuar en els nuclis urbans de les ciutats, ja que per exemple, a Vilafranca, l’Ajuntament ha detectat l’existència de molts pisos buits que, amb recursos adients, es podrien rehabilitar en conveni amb els seus propietaris per tal de destinar-los a lloguer per a joves o gent gran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: