Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La portaveu de Política Social del grup parlamentari del PSC presenta la política social del govern

Al llarg de tot el dia Consol Prados ha estat visitant institucions de la comarca que es dediquen a l’atenció a les persones amb dependències, com ara l’Espiga i la Fundació El Turó. Ho ha fet acompanyada del diputat pendesenc Roberto Labandera, que ha destacat el canvi en la política que ha dut a terme el govern tripartit, uns canvis que també es poden detectar en la política social, amb la voluntat per exemple de tirar endavant la nova llei de serveis socials.

Labandera i Prados han destacat que l’Alt Penedès té un nivell d’equipaments, serveis i atenció social més que correcte, comparat amb d’altres comarques catalanes, Prados ha remarcat la importància del treball social civil, que creen serveis, com en el cas de l’espiga i el turó. Evidentment però, com deia Prados, cal continuar treballant per millorar l’existent.

 

Pel que fa a aquesta nova llei, la diputada ha parlat també de la voluntat de crear una finestra única en que els ciutadans puguin adreçar-se per solucionar qüestions relacionades amb serveis socials, i també la intenció de crear la figura del professional de referència.

 

Aquesta llei s’ha de tirar endavant al Parlament de Catalunya properament, i s’ha de desenvolupar fins el 2015; conjuntament i complimentant-se amb la llei d’atenció a la dependència que ha d’aprovar el govern de Madrid.

Tot i que jo ha parlat de xifres concretes a la comarca, Prados ha comentat que en un primer estudi, per exemple, es podria parlar de la necessitat d’afegir de cara al 2007, 30 noves places de centre de dia a les ja existents.

Com a propostes de futur han fer referència a l’increment de l’atenció domiciliària, les places de centre de dia, els serveis de teleasistència i els serveis de proximitat en general, que son els que també han d’oferir en la manera del possible des dels Ajuntaments, amb el suport de la Generalitat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: