Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una setantena d’empreses han constituït avui a Sant Sadurní una nova patronal, Pimecava, desvinculan

La defensa dels interessos de la petita i mitjana empresa dedicada a l’elaboració i criança de cava és el motiu que explica la creació d’aquesta plataforma.

El 91% de les empreses del sector són petites i mitjanes empreses que elaboren menys de 600.000 ampolles a l’any. El president de Pimecava, Xavier Nadal, ha qualificat l’acte d’avui com una fita històrica del sector, amb l’escissió per part d’algunes petites i mitjanes empreses de renom, que abandonen l’Institut del Cava, una patronal governada per Codorniu i Freixenet. Xavier Nadal incidia en el fet que el cava com a producte ha patit un estancament en el seu prestigi, i que es vol aconseguir variar la tendència de vincular-lo a una política de preus a la baixa. Un dels camps de batalla de la patronal serà actualitzar i millorar la imatge del cava. La política de preus decreixent s’ha convertit en una amenaça real perquè els marges comercials són cada día més ajustats. Davant aquesta realitat, el president de PIMECAVA, Xavier Nadal, creu que "el sector s’ha d’esmerçar més en mostrar la seva pluralitat perquè el consumidor pugui triar en funció de les seves necessitats i no vegi limitada l’oferta". El president de la nova patronal destaca que el seu objectiu no és trencar sinó treballar pels seus interessos des de la via del concens.El sector del cava haurà de superar reptes importants en els propers anys. El prestigi estancat del producte degut al desconeixement de la diversitat i les característiques del cava, i un mercat global cada día més competitiu, són algunes de les problemàtiques que s’hauran de resoldre. Per tal d’assolir-ho caldrà que PIMECAVA aconsegueixi la representació que li pertoca al Consell Regulador del Cava, el 50% dels vocals de les empreses elaboradores. Facilitar l’accés de la petita i mitjana cava a mercats internacionals, donar a conèixer el sector del cava per mitjà de l’agroturisme i potenciar el seu principal actiu, que són les seves varietats autòctones (macabeu, xarel·lo i parellada), formen part de les prioritats immediates de PIMECAVA. Un altre dels objectius de l’entitat és assegurar la competitivitat de les empreses tenint en compte la preservació del medi ambient. I es que PIMEVACA considera que una gran Denominación de Origen es indissociable de un gran paisatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: