Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP considera que l’anunci de la Generalitat de fer 7 vegueries exclou la proposta de vegueria de

La CUP ha anunciat també que donarà suport a la petició de CiU de fer un ple extraordinari a Vilafranca per tal de debatre sobre la postura de l`Ajuntament vilafranquí al voltant de

Arran de les declaracions efectuades pel Conseller en Cap, Josep Bargalló, en les que informava que properament els Ajuntaments del país serien sondejats per tal de conèixer a quina comarca i vegueria volen pertànyer, i arran de l`anunci del mateix conseller, sobre la unanimitat en el Govern Català a l`hora de dividir Catalunya en 7 vegueries, des de la Candidatura d`Unitat Popular s’ha fet públic un comunicat en que expressa la seva postura sobre aquesta qüestió.

En primer lloc consideren que automàticament aquest anunci suposa l`exclusió de la proposta de la Vegueria Penedès. Que el silenci dels partits al govern de l`Ajuntament de Vilafranca davant aquesta proposta demostra la submissió total a les teories metropolitanes dictades des de Barcelona i des del Govern de la Generalitat.

Continuen anunciant que se sumen a la demanda de CIU de celebrar un Ple Extraordinari per debatre i consensuar una postura unànime a favor de la Vegueria Penedès. Des de la CUP entenen que el plenari de l`Ajuntament de Vilafranca ha de defensar d`una manera clara i inequívoca la incorporació de la Vegueria Penedès en la nova divisió administrativa que s`està discutint en el sí del Govern de la Generalitat, complint així amb els mandats acordats en diferents ocasions en el Ple Municipal.

La CUP també demana a ERC i a IC-Verds i als partits que, a nivell intercomarcal, s`han manifestat a favor de la Vegueria Penedès una postura de fermesa amb els compromisos adquirits amb els i les penedesenques. També emplacen el PSC a tenir un posicionament transparent i clar al voltant de la Vegueria Penedès en el transcurs del Ple Extraordinari, evitant sortides per la tangent o propostes transversals, continua el comunicat, que ocultin un posicionament real en

el sentit que sigui. Demanen valentia política per assumir clarament i

oberta aquesta qüestió.

Finalment diuen que en el supòsit que en el Ple Extraordinari el PSC i IC-Verds no apostin oberta i definitivament per defensar i reclamar la Vegueria Penedès, emplacen ERC a replantejar-se el seu paper polític dins l’equip de govern, ja que un desacord en aquesta matèria significa un desacord en el model de governabilitat i de planificació del territori. Qüestions massa importants, segons la CUP, per evitar-les mentre es governa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: