Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple d’Olèrdola aprova inicialment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, en sessió extraordinària celebrada aquest dilluns a la nit, ha aprovat incialment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola i PSC i els vots en contra de CiU i PP. La regidora d’ERC, Lydia Girona, no va participar en la votació perquè un àmbit de la revisió urbanística l’afecta personalment.

L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va recordar que l’actual pla general es va aprovar de manera definitiva el novembre de l’any 92, després de fer-se la revisió del pla que datava de l’any 83. L’alcalde resumia que, després d’un llarg procés de participació ciutadana, el POUM que es proposava planteja un creixement moderat i equilibrat, integra les noves construccions a les tipologies existents i preveu habitatge social en el 10% de l’aprofitament que correspon a l’Ajuntament en els nous sector. L’alcalde destacava que, seguint la voluntat de facilitar al màxim la participació ciutadana, l’Ajuntament havia preparat una àmplia campanya informativa

El regidor del PP, Jordi Alonso, va considerar que el POUM era “poc ambiciós” i va defensar que s’estalviés la zona d’equipaments als Tres Pins de Moja perquè l’Ajuntament ja té terrenys a La Muntanyeta. Alonso també advertia que l’ampliació de l’activitat a la fàbrica de cal Sogas comportaria l’augment dels problemes de circulació de camions a la carretera. El PP també valorava que amb el POUM no se solucionaven els problemes de clavegueram que poguessin sorgir a tot el nucli de Moja, “i no a una part”.

Per la seva banda, el regidor del PSC, Joan Bertran, va exposar que donava el suport al POUM per les moltes coincidències de criteris en les solucions proposades. Pel PSC , la proposta del pla està plantejada per resoldre problemes de creixement i recull part dels criteris de l’avanç de pla presentat en l’anterior mandat. El regidor del PSC considera que el POUM recull el missatge majoritari sorgit de les passades eleccions municipals de moderació en els creixements.

El portaveu del grup municipal de CiU, Pere Bertran, va recordar que feia 6 anys es va iniciar el procés de revisió del pla general, durant l’anterior mandat municipal, i entenia que ara havia de votar en contra per coherència, perquè es presentava una “mala còpia” de la proposta feta durant la passada legislatura. A l’hora de votar en contra, Betran va indicar que un dels motius bàsics era el creixement a Moja. Pel portaveu de CiU, els creixements proposats no permeten solucionar els problemes de clavegueram i vialitat del nucli. Bertran també entén que es perd una zona industrial de 5.000 metres a canvi d’una zona d’equipaments a Moja que es podria planificar a la Muntanyeta, en terrenys que ja són municipals.

L’alcalde, en referència a la zona d’equipaments de Moja, va recordar en la rèplica que totes les institucions consultades defensen la idoneïtat de planificar els equipaments dins els nuclis i no pas allunyats, com seria el cas de la Muntanyeta.

L’alcalde també indicava que s’havia traslladat als tècnics del Pla Director l’oposició al traçat plantejat inicialment pel pas de la línia de tren Vilafranca-Vilanova per Olèrdola.

 

<p align="left">&nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: